Sunny Beach är det absolut största och mest attraktiva valet att resa till om man reser inom Bulgarien. Med långa vita stränder och många flashiga klubbar och mycket sol omkring sommarhalvåret så är det kanske inte så konstigt att just det här området är så populärt. Det är hit de flesta ungdomar väljer att resa när dem söker den ultimata upplevelsen när man vill festa och ha kul!

På stränderna så hittar du samma roliga aktiviteter som vid Golden sands stränder, det vill säga saker som tillexempel paragliding, vattenskidor m.m.

Förutom alla klubbar och festande så kan du också hitta ett stort sortiment av shopping om du nu skulle vara mer intresserad av sådana saker. Priserna är som sagt mycket billigare i

Bulgarien än vad dem är i Sverige och du kan göra bra kap om du är på jakt efter märkeskläder.

Turisterna brukar rulla in i staden i början av maj och sedan åka därifrån i slutet av september. Resten av året så är det nästan som en spökstad där, då det bara är runt omkring 500 invånare bosatta. Turismen är alltså en viktig faktor för att stadens ekonomi skall fungera. Turismen där brukar framförallt bestå av finländare, skandinaver och engelsmän.

Runt högsäsong så kan du hitta hotell i Sunny Beach för 150-800 kr per natt beroende på vad för kvalité du vill ha på ditt hotell!