Golden Sands är ett populärt resemål när man tar semester i Bulgarien. Golden Sands är snäppet mindre än Sunny Beach som är den mest populära turistorten i Bulgarien. Befolkningen i Golden Sands består framförallt av turister under sommarhalvåret men under vinterhalvåret så är befolkningen betydligt mindre och består nästan endast av Bulgariens egna invånare.

Golden Sands hittar du vid den norra kusten av Bulgarien och stränderna där sträcker ut sig flera kilometer. Längst stränderna så erbjuds aktiviteter som till exempel att prova på vattenskoter, vattenskidor, ring efter motorbåt eller varför inte prova på att se världen från en annan synvinkel med hjälp av Paragliding! När du ska ta dig an paragliding så spänner du först fast dig själv i en sele som sitter ihop med en fallskärm och ett långt ”rep” som också sitter fast i baksidan av en motorbåt. När motorbåten drar iväg så börjar du flyga efter med fallskärmen och kan komma upp på så höga höjder så som 100 meter över havsytan!

I Golden Sands så kan du också hitta en replika av Eiffeltornet som byggdes för inte så länge sedan, det byggdes 2007 och har en restaurang och utsiktstorn i samma byggnad. Kan också vara bra att veta att skalan är 10 gånger mindre än originalet.

Runt högsäsong så kan du hitta hotell i Golden Sands för 150-650 kr per natt beroende på vad för kvalité du vill ha på ditt hotell!